Encyklopedia gotowania

Książek o tematyce kulinarnej jest bardzo dużo, na pewno stojąc w sklepie przed półką z tymi książkami głowimy się i troimy, którą wybrać. Nie wątpię wybór nie jest łatwy. Najlepiej wiedzieć czego szukamy i w ten sposób zacząć poszukiwania. Ja polecam książki z daniami prostymi, gdzie zakup poszczególnych składników nie będzie stanowił większego problemu. Polecam […]

Czytaj całość »

Mięso na różne sposoby

Mięso gości na wielu stołach. Zazwyczaj podane na obiad nie stanowi dla nas większego problemu jego przyrządzenie. Jeśli jednak zamierzamy je podać na przyjęciu rodzinnym zastanawiamy się już jak przygotować, jakie wybrać, jakie podać. Każdy chce przecież, aby jego dania mięsne były niezapomniane, idealnie przyprawione i przygotowane. Jeśli więc borykamy się z takimi problemami polecam […]

Czytaj całość »

Dania z ryżem

Na pewno każda gospodyni domowa wie, że ryż ma wiele zastosowań w kuchni. Jest bardzo odżywczym składnikiem składnikiem, który pozwoli nam stworzyć wspaniałe dania na każdą okazję. Mogą to być sałatki, dania podane na ciepło, oraz słodkości. Możliwości łączenia i podania ryżu jest naprawdę wiele. Bardzo ważnym atutem potraw z ryżu jest ich łatwość przygotowania. […]

Czytaj całość »

Zapiekanki na 100 sposobów

Nie jeden z nas głowił się i troił co podać gościom, którzy przyjdą dziś wieczorem obejrzeć z nami film. Chcieliśmy podać coś dobrego, co większość z nas lubi, sytego, aby nie szykować masy potraw, ale także taniego i ogólnie dostępnego. Ja także nie raz należałam do grona takich osób, ale do czasu. Postanowiłam zakupić książkę […]

Czytaj całość »